Anadolu ve Fen Lisesi

AKADEMİK SİSTEMİYLE, ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME ORANLARIYLA “GELECEĞE DEĞER”

Advanced Placement (AP) Programı nedir?

İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. ABD’nin dışında 60’tan fazla ülkede AP Programı uygulanmakta ve tanınmaktadır.

AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkanı sağlar. Özellikle öğrencilerin yurtdışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

AP derslerini alıp, sınavlarda başarılı olan öğrenciler hem üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı olurlar hem de üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Ayrıca çift-anadal programlarında (double major) daha kolay okuyabilirler.

Okulumuz Türkiye’de önemli ve seçkin okullarda uygulanan AP Programına akredite olarak Anadolu ve Fen Lisesi’nde AP Programını hayata geçirmiştir.

AP’yi Kabul Eden Üniversiteler

Türkiye’deki bazı vakıf üniversiteleri küresel olarak tanınmıştır.

ABD ve Kanada başta olmak üzere; 60′ tan fazla ülkede 4.000’den fazla üniversite kabul için AP sınavı puanlarını, ders kredilerini veya ileri düzey yerleştirmeyi kullanmaktadır.

Özenle tasarlanmıştır.

  • AP dersleri; öğrenci merkezli ve titiz bir metodolojiyle, üniversite başlangıç seviyesine uygun olarak tasarlanmıştır.
  • AP dersleri, mevcut müfredat ve standartlara uyum sağlayabilecek esnekliktedir.
  • Uluslararası okullar AP’yi neden kabul ediyor?

Bir üst eğitime hazırlar.

  • AP, öğrencilerin kendi yollarını seçmelerini sağlar. AP, çalışılan konuya olan ilginin önemli bir göstergesidir. Biyoloji ve çevre bilimlerinden AP sınavına giren öğrencilerin %20.3’ü biyolojik ve biyomedikal bilimler alanında uzmanlaşırken toplam bir grup öğrencinin sadece %8.4’ ü bu alanlar da uzmanlaşmıştır.
  • AP maliyetleri, hem öğrenci hem de okullar için uygun seviyelerdedir.
  • Yenilikçidir.
  • AP içerikleri, eğitimde öncü ve yenilikçi çizgidedir.
  • AP Dersleri ve Sınavları
  • AP; 7 disiplin ve 38 dersiyle, üniversite düzeyinde ve uluslararası düzeyde kabul gören bir müfredat programıdır.                                                                                                                             

    Anadolu ve Fen Lisesi Programlarında Hedeflerimiz

    Altınşehir Anadolu Lisesi’nde uygulanan gerçek zamanlı ve eksiksiz öğrenme modellerinin amacı, öğrencileri yetenek ve eğilimleri doğrultusunda üniversiteye ve hayata hazırlamaktır. Üniversiteye hazırlığın 9.sınıfta başladığı okulumuzda vizyon sahibi, bilim-teknolojide rekabet gücü yüksek, özgüvenli, ne istediğini bilen, üreten, araştıran, nitelikli gençler yetiştirmek hedefimizdir.

Okulumuzda akademik eğitime hazırlığın en hızlı sürecine girildiği lise döneminde, YKS odaklı eğitim uygulanmaktadır. Müfredat kapsamında 9.-10. Ve 11.sınıf öğrencileri, birinci dönemde kademeli olarak akademik programlar arasında geçiş yapabilmektedirler. 9. sınıftan itibaren her sınıf düzeyinde ders kapsamları YKS ile ilişkilendirilir. Dersler 11. sınıftan itibaren ile 12. sınıfın tamamında YKS ye paralel olarak yapılandırılmaktadır. Böylece hazırlık süreci 4 yıla yayılarak öğrencilerimizin farklı alanlarda da kendilerini yetiştirebilmelerine fırsat sağlanmaktadır. Özel Altınşehir Anadolu Lisesinde öğrenciler, ihtiyaçlarına yönelik belirlenen müfredat ve içerikler ile, üniversite sınavlarına hazır şekilde mezun olmaktadır.

Anadolu Lisesi Akademik Program

Altınşehir Anadolu Lisesi öğrencileri yıl içerisinde Matematik(TYT), Matematik(AYT), Problemler, Geometri, Fizik(TYT), Fizik(AYT), Kimya(TYT), Kimya(AYT), Biyoloji(TYT), Biyoloji(AYT), Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Felsefe Grubu derslerinin müfredata dayalı şekilde yeni sistem soru kökleri ve anlatımlarıyla zenginleştirilmiş şekilde eğitimini alır.

9. Sınıf İngilizce Hazırlık Programı 

Ağırlıklı anadili İngilizce olan öğretmenlerle 9. sınıflarımızda  İngilizce  Hazırlık Programımız öğrencilerimize yabancı dil  ortaokula başlarken   akıcı bir yabancı dil kullanımı ve kendilerini geliştirme  konusunda fırsatlar sunmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı ve uluslararası ilişkilerin hızla arttığı günümüzde yabancı dil bilmenin önemi daha da artmış ve en az bir yabancı dil bilgisi, bireylerin mutlaka sahip olması gereken beceriler arasında yer almıştır.

Öğrencilerimizin en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenmesini sağlamak üzere Altınşehir Okulları 9. sınıflarında ağırlıklı ingilizce programını  öğrencilerine sunar ve her geçen gün  yabancı dil eğitiminin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar okulumuzun Yabancı Diller Departmanında  sürdürülmektedir.

Okulumuz 9.sınıflarımızda İngilizce dilini kullanma ve öğretmek amacıyla yoğun bir program uygulanmaktadır.

Bu amaçla haftada 12 saat olan İngilizce dersilerimizin 6 saatini ana dili İngilizce olan bir öğretmenle devam ettirmekteyiz.Hatta bu sene neredeyse 10 saatimiz bu şekilde devam etmektedir.Önümüzdeki sene Native öğretmenlerimizin sayısında arttırıma gidilmesi önceliğimizdir.

Dil kullanımına yönelik olan skills derslerimiz hem İngilizce kullanımını teşvik etmektedir.

Ana ders Maincourse derslerimiz ise özellikle alt kademelerden eksikleri olan öğrencilerimizin eksiklerini gidermek amacıyla planlanmıştır.

Verilen video ve gazete ödevlerimizle öğrencilerimiz zorunlu olarak sürece dahil olmaktadır

 

Yabancı Dil Eğitimi 

Altınşehir Okulları öğrencileri yaşamın içerisine dahil olmuş yabancı dil eğitimini dünya standartlarında alıyor. Okulumuzun amacı dünya standartlarında yeterli yabancı dil bilgisine sahip bireyler yetiştirmektir. İngilizce eğitiminde tüm öğrencilerimizin dil hakimiyetini kazanmış yetişkinler olması hedeflenmektedir.

 Öğrencilerin yabancı bir dilde özgüvenlerini arttırmak için öğrendikleri konuları kendi hazırladıkları çeşitli sunumlarla ve yıl boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle arttırmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte öğrencilerimizin dil kullanımları, takım çalışmaları, el becerileri ve hayal güçlerini desteklemek amacıyla uluslararası projelerde de yer almaktayız.

 

Londra Sokağı: Yurtdışına gitmeden yabancı dil öğrenmeyi sağlamak amacıyla geliştirilen İngilizce programımız dahlinde öğrencilerimiz Londra Sokağı’ndan yararlanmaktadır. Londra Sokağı’nda yer alan market, restoran, tiyatro, sanat galerisi, hastane, müze gibi yaşam alanlarında öğrencilerimiz görsel olarak yaşayan İngilizceyi soluma imkanı bulmaktadır.

Eğitim Modelimiz 

  • Seviye Tespit Sınıfları:

Eğitim-öğretim yılı içerisinde yapılan SBS (Seviye Belirleme Sınavı) ,KİS (Kazanım İzleme Sınavı) ve deneme sınav sonuçlarının ortalamalarına göre öğrenciler akademik seviye sınıflarına yerleştirilir ve bu sınıflarda eğitim-öğretimlerine devam ederler.

  • Ödev Sistemi: 

Branş öğretmenlerimizin vermiş olduğu günlük ödevler bir sonraki hafta ders programına yerleştirilmiş “ödev kontrol saatleri” nde ders öğretmeni tarafından kontrol edilir. Öğrencilerimizin yapamadıkları sorular ders öğretmeni tarafından ödev kontrol saatinde çözülerek öğrencilerin eksiksiz öğrenmesi hedeflenir. Ödevlerini yapmamış öğrenciler K12 sistemine işlenir. Veliye mesajla bilgilendirme yapılır. Ödevini yapmayan öğrenciler ise gözetmen öğretmenleri eşliğinde ödev tamamlama çalışmasına bırakılır.

  • Koçluk Sistemi: 

 Okulumuzda her öğrencinin akademik başarısından, sosyal-psikolojik gelişiminden, her alandaki toplumsal duruşundan sorumlu olan koç öğretmenleri olmaktadır. Koç öğretmenler haftalık ders programında belirlenen 2 ders saatinde öğrencilerin kazanım eksiklerine göre bireysel haftalık çalışma programlarını hazırlar. Bir sonraki hafta koç öğretmen tarafından verilen soru hedefleri ve konu tekrarları çeşitli aktiviteleri içeren çalışma programları kontrol edilir. Plana uymayan öğrencilerle ilgili idari ve veli bilgilendirmesi yapılır.

  • Hafta içi Etütleri: 

 Haftalık ders programında iki ders saati olarak uygulanır. Öğrenciler kazanım izleme-tarama ve deneme sınavlarındaki çizgi altı sonuçlarına göre 3-4 kişilik masa başı küçük gruplara ayrılır. Bu gruplar okulumuzun etüt sınıflarında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden konu anlatımı, tekrar ve soru çözümü gerçekleştirirler.

  • Yazılıya Hazırlık Etütleri: 

Sınav sonuçlarında hedeflenen kazanımı edinememiş öğrenciler resmi yazılı sınavlarına hazırlık olması için yazılı haftasından bir hafta önce yazılıya hazırlık etütlerine alınır. Eksik kazanımların telafisi yapılır.

  • Hafta içi Akşam Etütleri: 

12.sınıflarımız; öğretim yılı başından itibaren hafta içi 4 akşam 17.00-19.45 saatleri arasında akşam etütlerine kalır. Bu etütlerde her dersten soru çözümleri öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilir. Ayrıca konu eksiği olan öğrencilerin dahil olduğu konu anlatım sınıfları düzenli olarak açılarak öğrencilerin eksiklerini gidermesi hedeflenir. Ayda bir planlanan konu anlatım sınıflarında ise tüm öğrenciler 3 ders saati şeklinde konu anlatım ve soru çözüm saatlerine katılırlar. 11.sınıflarımız; Eğitim yılının başından itibaren hafta içi 2 akşam soru çözümü ve konu anlatım etütlerine dahil olurlar. Bu şekilde 12.sınıf hazırlığını pekiştirme imkanı bulurlar.

  • Hafta Sonu Etütleri: 

Özel Altınşehir Okulları’nda eğitim hafta sonu da devam etmektedir. Tüm sınıf kademelerimizde hafta sonu etütlerimiz bulunmaktadır. Cumartesi günleri gerçekleşen etütlerimiz yarım gün yapılmaktadır. Bu etütlerimizde öğrencilerimiz konu eksiklerine göre gruplandırılarak alanında deneyimli öğretmenlerinden etüt alma fırsatı yakalar.

Laboratuvar ve Uygulama Dersleri:

Okulumuzdaki donanımlı laboratuvarlarda öğrencilerimiz fizik, kimya ve biyoloji derslerinde edindikleri kazanımları, görerek uygulayarak deneyimleme fırsatı bulurlar. Öğrencilerimiz derslerde konu bazlı oluşturdukları projeleri sergileme imkanı da bulmaktadırlar. Ayrıca her öğrenci her yıl Ocak ve Nisan aylarında teslim edilmek üzere proje ödevlendirmelerinden sorumlu tutulur.

Ölçme ve Değelendirme Sistemimiz 

  • Resmi Yazılı Sınıflar: 

Resmi yazılı sınavlar her eğitim döneminde sene başında ilan edilen takvime göre tüm derslerden 2 tane olmak üzere uygulanır. Yazılı sınavlarda öğrencilerimizin derse ait en temel bilgi ve becerileri ölçülür.

  • Kazanım İzleme Sınavları: 

 Akademik zümreler tarafından hazırlanan sorulardan oluşturulan kurumsal sınavlardır. Bu sınavlar öğrencilerimizin kazanımları periyodik şekilde ölçen sınavlardır. Her Kazanım İzleme Sınavı farklı kazanım eksiklerini ölçmek için hazırlanmıştır. Böylelikle varsa öğrencilerimizin kazanım eksiklerini belirleyerek anında müdahale etme şansı oluşur.

  • Deneme Sınavları: 

 Deneme sınavları, farklı yayınlardan dönem başında belirlenen tarihlerde gerçekleştirilir. Bu sınavlar hafta sonu uygulanmaktadır. Deneme sınavlarının sonuçları uygulandığı gün Ölçme Değerlendirme birimi tarafından değerlendirilir. Cevap anahtarları sınıflara asılarak sorular aynı gün derslerde çözülür.            

ANADOLU VE FEN LİSELERİMİZDE YETENEK KULÜPLERİ

Özel Kabiliyetlerini Keşfedip, Geliştirmiş Özgüveni Güçlü Gelecek için

Yetenek Kulüpleri öğrencilerimizin içinde bulundukları süreci en az sıkıntı ile geçirmeleri ve mutlu bir hayat sürdürebilmeleri için sanat ve spor kulüpleri oluşturulmuş, zihinsel ve akademik gelişimlerinin yanında sanatsal, bedensel ve kültürel açıdan da gelişimlerini tamamlamaları için lisemizde tüm imkanlar sağlanmıştır.

EL SANATLARI-SERAMİK-PLASTİK SANATLAR-FİLOGRAFİ  

YAPAY ZEKA-KODLAMA ve ROBOTİK 

GİTAR-PİYANO 

EDEBİYAT KULÜBÜ-SORU KURDU  

BASKETBOL-VOLEYBOL-YÜZME-SATRANÇ-MASA TENİSİ

EL SANATLARI-SERAMİK-PLASTİK SANATLAR-FİLOGRAFİ  

Görsel algı yeteneği yüksek, estetik bakış açısına sahip, hayal dünyasını resmetme yeteneğine kavuşmuş bireyler yetiştirmeyi, çağdaş sanat teknikleriyle yoğrulmuş öğrenciler kazandırmayı amaçlamıştır.

YAPAY ZEKA-KODLAMA ve ROBOTİK 

Öğrencilerin planlama, karar verme, iletişim kurma, problem çözme gibi edinilmiş becerilerini ilerletmek, projeler oluşturmak, kodlama metoduna dayalı tasarımlar oluşturarak yeni dünya teknolojisine katkıda bulunması hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz yapay zeka sınıfımızda teknolojinin her türlü gelişmesine ayak uydurabilmektedir.

GİTAR-PİYANO 

Okulumuzda enstrüman bilgisinin temelini almış öğrencilerimize, müzik yorumlama kabiliyeti kazandırmak ana hedeftir. Yıl içerisindeki müzik yarışmalarına okulumuzun orkestrasıyla katılım sağlanmaktadır.

EDEBİYAT KULÜBÜ-SORU KURDU  

İnsanı anlamanın, analitik düşünebilmenin yolu “okumaktan” geçer bilincine sahip bireyleri yetiştirmek için açtığımız kulüplerde edebiyatla iç içe geçmiş zaman dilimleri oluşturulmakta ve öğrencilerimizin ufuklarında bir pencere daha açılmaktadır.

BASKETBOL-VOLEYBOL-YÜZME-SATRANÇ-MASA TENİSİ

  Kulüplerimizdeki dersler yeni nesillerin temel kaynağı olan insana sağlık ve çeviklik kazandıran bir etkinlik olarak planlanır. Ayrıca öğrencilerimiz kulüplerde edindikleri becerileri profesyonellik yolunda ilerletebilmekte ve yarışmalarda belirli dereceler elde edebilmektedirler.

ANADOLU VE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAMPÜSTE YAŞAM

Geleceğin Üniversite Adaylarına Özel Olanaklar

Hem sınıflarda hem de öğrenimi ve eğitimi destekleyici uygulama birimlerinde; Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine ait kampüs ortamı bilgiye erişimi ve öğrenci mutluluğunu esas almaktadır.

Sohbet penceresi aç
Canlı Destek
Merhaba, 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz?